POLIFEST

Universitatea POLITEHNICA din București organizează, în perioada 11 – 13 aprilie 2019, a VIII-a ediție a POLIFEST, un „brand” recunoscut al universității noastre, la nivel național și internațional.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 11 aprilie, ora 10:00, la Rectoratul U.P.B, în Amfiteatrul  AN010 ”Radu Voinea”.

POLIFEST a reprezentat un alt fel de contact, o altfel de abordare și deschidere față de mediul economic și social. Manifestarea a reprezentat, încă de la prima ediție, un real succes, atât ca participare, cât și din punct de vedere al conținutului său, concretizat prin elaborarea unor protocoale de colaborare în domeniul educațional și al activității de cercetare.

Încă de la primele ediții ale manifestării, POLIFEST s-a dovedit a fi cel mai mare eveniment de acest gen din Romania, au fost prezente toate părțile interesate de procesul educativ-formativ din universitatea noastră: liceeni, studenți, părinți, personal didactic, firme mari, mici și mijlocii, autorități centrale și locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în țara noastră. Evenimentul se dorește a fi dedicat atât colaborării dintre mediul academic și cel socio-economic, cât și cel mai mare târg de prezentare a ofertei educaționale a unei universități.

Evenimentul își propune să continue o frumoasă tradiție a colaborării dintre universitatea noastră și mediul socio-economic din Romania, prin angajatorii săi de top. Având la bază prestigiul universității noastre și oferta educațională diversă, demonstrate prin competențele absolvenților noștri, în acord cu cerințele pieței muncii actuale, ne dorim ca și prin intermediul acestui eveniment să facilităm legatura dintre studenții universității noastre și mediul socio-economic, în scopul unei inserții cât mai adecvate a acestora pe piața muncii.

Pe toată durata manifestărilor, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la ZIUA PORȚILOR DESCHISE, ceea ce implică atât vizite în laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoastere cât mai bună a ofertei de studii și a perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea, pentru elevii de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, în cadrul secțiunii STUDENT PENTRU O ZI.

Detalii suplimentare despre organizarea evenimentului, puteti afla la:

E-mail: polifest@upb.ro

Tel: + 40 21 402 9465  /  0753 064 854

Website: www.polifest.upb.roThe City of BUZZCamp


În cea de-a 19-a ediție a BUZZCamp - The City of BUZZCamp, partenerii nostri, Inspire Group, construiesc un oraș în care abilitățile și competențele reprezintă bazele construcțiilor profesionale.


Pe 16 si 17 martie ne întâlnim la o nouă ediție BUZZCamp, acolo unde tinerele talente se întâlnesc cu cei mai tari speakeri și traineri, precum și cu reprezentanții companiilor dorite. Participarea este GRATUITĂ, premiile sunt în număr mare, sejurul gratuit în Grecia, pe care participanţii îl pot câştiga, ne duce mai aproape de vară, iar joburile preced o carieră de vis. Ne întâlnim cu Cristian China Birta, Adrian Niculescu, Andrei Coșuleanu, Alexandru Unguru, Cezar-Ștefan Junga, Andrei Zaharescu și Florin Hulea.

Înscrie-te și tu aici și ne vedem la Hotel Parliament pe 16-17 martie -> https://goo.gl/nwxhun


Evenimentul „Start-Up Europe Comes to Universities” - SEC2U

Evenimentul „Start-Up Europe Comes to Universities” - SEC2U va avea loc în data de 24 octombrie 2017 începând cu ora 10 în incinta Bibliotecii Centrale Universitare Politehnica din București, la etajul 2, sala 2.2.

Evenimentul este la a doua ediție și vine în sprijinul studenților pentru a-și dezvolta calitățile antreprenoriale.

Studentii interesati pot accesa pagina de internet: https://www.facebook.com/events/138812720092939/ de unde se pot face inscrierile si obtine biletele cu titlu gratuit.

Mai multe detalii despre evoluția evenimentului la nivel european pot fi gasite aici:
http://startupeuropeuniversities.eu/
Da startul viitorului tau profesional la BUZZCamp, iar noi te trimitem īntr-un city break la Roma!Cum poți câștiga:
1. Înscrie-te GRATUIT pe buzzcamp.ro astăzi à https://goo.gl/ud37qr 
2. Vino la eveniment
3. Dă tag prietenului cu care vrei să pleci în vacanță, într-un comentariu la postare
Gata de plecare? --> https://goo.gl/ud37qr


Recruitment event - Bucharest- Transport Department
Compania Veo Worldwide Services organizează un eveniment de recrutare în domeniul Transporturi. Cerințe
 1. Foreign languages:
  • engleză & franceză
  • italiană & franceză
  • spaniolă & franceză
 2. Work experience:
  Ideally 2-3 years in Purchasing/Customer care/ Logistics or Transportation
 3. Personal skills:
  • Passion
  • Commitment
  • Enthusiasm
  • Dynamism


Concursul TeCHALLENGE

Honeywell România, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează în perioada 17 mai – 20 octombrie 2017 competiţia de proiecte inovatoare în domeniul energiei.

Participanții se pot înscrie cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenților unei echipe nefiind limitat.

Concursul TeCHALLENGE se adresează atât studenţilor inscrisi în ciclurile de licenţă, masterat şi doctorat din cadrul tuturor facultăţilor Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, cât şi tuturor elevilor din învățământul liceal de stat sau particular din toata tara.

 

 

Domeniile în care aceștia pot realiza un proiect sunt urmatoarele:

 • Eficiența energetică (procese industriale, facility management, case conectate, cladiri pasive energetic);

 • Noi surse de energii regenerabile (eolian, marina, energia valurilor, geotermale, fotovoltaica, biomasa);

 • Tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering);

 • Orașe inteligente și mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, orașe inteligente);

 • Gazele naturale în secolul al 21-lea (power to gas, biometan, GNL, CNG).

Premiile oferite pentru studenți sunt:

Premiul I - 5500lei

Premiul II - 4500lei

Premiul III - 3500lei

Men?iune - 1500lei

Toate detaliile desfașurarii concursului TeCHALLANGE sunt pe site-ul http://www.techallenge.pub.ro/.

Informații suplimentare privind organizarea competitiei de proiecte pot fi solicitate la numarul de telefon 021 402 9465 sau la adresa de e-mail techallenge@upb.ro.
IT&Engineering by Innovation Leaders 7

Pasiunea pentru IT si Engineering aduce inovare īn mediul business

Pe data de 25 mai, Inspire Group organizează un eveniment dedicat inovațiilor din domeniile tehnice – IT&Engineering by Innovation Leaders. Acesta va avea loc la sala 3.1, etajul 3 din cadrul Bibliotecii UPB, începând cu orele 14:00.

Pe lângă dezbaterile care vor avea loc în cadrul conferinței „The advantages of an innovative employer”, participanții au ocazia să afle mai multe despre inovație în companii de succes precum Dräxlmaier Group și ManpowerGroup, companii care vor dezvălui cum au reușit să schimbe și să revoluționeze mediul corporate. Iar studiile în IT & Engineering, precum și deschiderea către inovație, îi vor ajuta pe cei prezenți la eveniment să își rezerve un loc de muncă în companiile partenere și să afle care sunt investițiile pe care le-au făcut companiile în angajați și în proiectele de succes cu care se mândresc.

Prezente la IT&Engineering by Innovation Leaders vor fi și companiile Euroministorage, Aqua Carpatica și Evomag, cu care ai șansa să interacționezi și să afli tot ceea ce te interesează direct de la specialiștii din domeniu.

Dacă esti student sau absolvent al unei facultăți de IT sau inginerie și vrei să găsești noi oportunități de carieră chiar pe profilul tău sau ești pur și simplu pasionat de aceste domenii și vrei să clădești noi relații profesionale într-un mediu prietenos, te așteptăm la eveniment.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere în prealabil aici: https://goo.gl/bGdEhp


Prima Bursa a Locurilor de Munca din Romania in domeniul feroviar

Asociatia Inginerilor Feroviari din Romania si Club Feroviar organizeaza a IX-a editie a INFRATRANS® desfasurata in perioada 23-24 mai, in statia CFR Bucuresti Nord, sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor, cu sprijinul: CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, AFER si CENAFER.
INFRATRANS® este un eveniment business-to-business structurat in jurul expozitiei dedicate transportului feroviar, administratorilor de cale ferata, furnizorilor de echipamente si componente, operatorilor de transport feroviar public.
In cadrul evenimentului se va organiza, pentru prima data in Romania, Bursa locurilor de munca - Targ de joburi si cariera in domeniul feroviar. Targul va avea loc in Salonul Regal, in data de 24 mai, in intervalul orar 11:00-16:00.

 


Universitatea POLITEHNICA din București organizează, în perioada 30 martie -1 aprilie 2017, a VI-a ediție a POLIFEST –eveniment ce se dorește să devină o referință – un "brand" recunoscut al universității noastre, la nivel național și internațional.
Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 30 aprilie, ora 10:00, la Rectoratul UPB, în Amfiteatrul  AN 010 - ”Radu Voinea”.POLIFEST a reprezentat un alt fel de contact, o altfel de abordare și deschidere față de mediul economic și social. Manifestarea a reprezentat, încă de la prima ediție, un real succes, atât ca participare, cât și din punct de vedere al conținutului său, concretizat prin elaborarea unor protocoale de colaborare în domeniul educațional și al activității de cercetare.


       Încă de la primele ediții ale manifestării, POLIFEST s-a dovedit a fi cel mai mare eveniment de acest gen din Romania, au fost prezente toate părțile interesate de procesul educativ-formativ din universitatea noastră: liceeni, studenți, părinți, personal didactic, firme mari, mici și mijlocii, autorități centrale și locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în țara noastră. Evenimentul se dorește a fi dedicat atât colaborarii dintre mediul academic și cel socio-economic, cât și cel mai mare târg de prezentarea ofertei educaționale a unei universități.


       Evenimentul își propune să continue o frumoasă tradiție a colaborării dintre universitatea noastră și mediul socio-economic din Romania, prin angajatorii săi de top. Având la bază prestigiul universității noastre și oferta educațională diversă, demonstrate prin competențele absolvenților noștri, în acord cu cerințele pieței muncii actuale, ne dorim ca și prin intermediul acestui eveniment să facilităm legatura dintre studenții universității noastre și mediul socio-economic, în scopul unei inserții cât mai adecvate a acestora pe piața muncii. 


      Pe toată durata manifestărilor, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la ZIUA PORȚILOR DESCHISE,ceea ce implică atât vizite în laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoastere cât mai bună a ofertei de studii și a perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea, pentru elevii de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, în cadrul secțiunii STUDENT PENTRU O ZI.


BuzzCamp – A Game of Professions pentru tineri și angajatori

Prima ediție BuzzCamp – Game of Professions din acest an vine ca o completare a perspectivelor din care putem privi piața muncii. În cadrul evenimentului BuzzCamp 17, îți vom oferi posibilitatea de a descoperi un joc ale cărui reguli trebuie să le cunoști sau să le schimbi, pentru a reuși să câștigi ce ți-ai propus la nivel profesional. Iar din proprie experiență, îți spunem că este vorba despre un joc la care nu ai nevoie de noroc. Așa că, în timp ce-ți antrenăm spiritul ludic pentru viața ta profesională, îți oferim și un preview al viitorului tău profesional. Noi punem la bătaie o triadă de premii – dezvoltare personală, orientare în carieră, oportunități de angajare – iar tu trebuie să te înscrii și să joci fair.
La BuzzCamp 17 ne vom juca în 8 orașe din țară, fiecare dintre acestea având la bază teme de discuții, conferințe, workshopuri, speakeri motivaționali și companii care vor să te ajute să descoperi Surprise Card-urile din viitoarea ta carieră. Și, de ce nu, Wild Card-urile din viitoarea lor echipă. Mai jos, poți regăsi temele conferințelor din București și din celelalte orașe din țară (Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanța) și explicațiile aferente.
Let the games begin!


Ce companii stabilesc regulile jocurilor de la BuzzCamp 17


La BuzzCamp 17, ne-am gândit să uităm de emoțiile primei întâlniri cu angajatorii preferați printr-un concept care ne permite să ne jucăm mai mult decât în edițiile anterioare. Dacă te numeri printre tinerii ambițioși, care își caută un loc de muncă într-una din cele mai îndrăgite companii din România, te așteptăm la ediția BuzzCamp – Game of Professions!
Regulile sunt simple: înscrie-te la eveniment, lasă emoțiile acasă, alege-ți angajatorul preferat dintre cei prezenți la eveniment și convinge-l că meriți o poziție în compania sa! Iar noi îți punem la dispoziție cadrul perfect pentru un melanj de dezvoltare profesională și personală: conferințe, workshopuri, speakeri motivaționali și cei mai doriți angajatori din România. Până în momentul de față, printre companiile care și-au anunțat prezența la jocurile carierei de la BuzzCamp 17 se numără și:
În București, între 14 și 15 martie: Heidelbergcement, HPE, Accenture, EvoMag, Telus, ECDL, Aqua Carpatica, BRD, P&G, Engie;
În Iași, pe 21 martie: Heidelbergcement, Accenture, EvoMag, EY, BRD, Enel;
În Cluj, pe 28 martie: EvoMag, EY, BRD, Vodafone, Siemens;
În Timișoara, pe 30 martie: Accenture, EvoMag, EY;
În Craiova, pe 4 aprilie: EvoMag, Telus, Vodafone, Engie;
În Brașov, pe 6 aprilie: EvoMag, BRD, Vodafone, Engie;
În Sibiu, pe 25 aprilie: EvoMag, BRD, Kuka;
În Constanța, pe 27 aprilie: EvoMag, Engie, Enel.

Înscrie-te gratuit aici și îți păstrăm un loc în primul rând la preview-ul viitorului tău profesional! Dacă în lista de mai sus regăsești câteva companii în care ți-ai dori să lucrezi, s-ar putea ca reprezentanții acestor companii să-ți dea posibilitatea să treci la nivelul următor al jocului angajării, adică să te invite la un interviu individual și să-ți ofere poziția mult visată.

De asemenea, nu uita să verifici actualizările de pe website-ul oficial, deoarece lista companiilor participante la BuzzCamp 17 nu este încă finală. Vino la conferințele și workshopurile BuzzCamp, pentru a învăța regulile jocului Game of Professions de la cei mai buni!
Let the games begin!