Eveniment Knorr-Bremse România – „Soluții inteligente pentru calea ferată” - UPB - 8 septembrie


Compania Knorr-Bremse România, împreună cu Club Feroviar și Universitatea Politehnica București, organizează miercuri, 8 septembrie, evenimentul „Soluții inteligente pentru calea ferată”.

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 10.00 la sediul Facultății de Transporturi din Universitatea Politehnica București.

Obiectivul Knorr Bremse este de a marca 15 ani de prezență directă în România, ocazie cu care vor fi prezentate câteva dintre tehnologiile de vârf din domeniul feroviar, respectiv concepte și soluții realizate de Knorr-Bremse și de partenerii săi la nivel mondial.

Accesul la eveniment se face pe baza protocolului Universității Politehnica București:

 • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2.Pentru a facilita intrarea în sală organizatorii vor verifica certificatul european verde(adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.  Puteți găsi aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic/ informații despre obținerea acestui document. Este util ca certificatul să fie descărcat în prealabil, astfel încât accesul să se deruleze rapid.
 • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea evenimentului

Mai multe informatii....Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2021 on-line

Anul acesta Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești s-a desfășurat on-line.

Departament Autovehicule Rutiere

Departament Transporturi, Trafic și Logistică

Departament Telecomenzi și Electronică în Transporturi

Departament Material Rulant de Cale FeratăConferințele Club Feroviar - Material Rulant

Modern si eficient: materialul rulant de care România are nevoie


Club Feroviar, cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF), în parteneriat media cu AGERPRES și sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii organizează a XV-a editie a Conferintelor Club Feroviar – Conferința de Material Rulant, eveniment care va avea loc online, în data de 19 mai. Sesiunile live vor începe la ora 9:30, iar vizionarea se va face online pe platforma Club Feroviar.

 

Siguranța feroviară, durabilitatea, fiabilitatea, confortul, comoditatea, conectivitatea și accesibilitatea, împreună cu durate de călătorie mai scurte, vor face serviciile sale mai atractive pentru pasageri, încurajând o schimbare modală semnificativă.

 

Pentru a participa la conferinţă este necesar să vă înregistraţi pe www.conferinte.clubferoviar.ro/material-rulant

https://www.agerpres.ro/ots/2021/05/12/conferinta-de-material-rulant-2021--643844[Webinariile CFiR] Facultatea de Transporturi – UPB: Programe de studii, departamente ?i laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2021


Marți, 11 mai 2021, vom iniția Webinariile CFiR în care companiile, instituțiile și asociațiile din domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină vor putea să se prezinte, să expună diverse probleme care privesc personalul și să răspundă întrebărilor din public, iar instituțiile de învățământ să își prezinte oferta educațională pentru a atrage resursa umană către acest domeniu.

Webinariile CFiR vor avea loc prin intermediul aplicației Zoom, iar începând cu ora 11, doamna conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea, Decan, și domnul prof. dr. ing. Gabriel Popa, Prodecan, vor prezenta Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București: programele de studii, departamentele și laboratoarele, programul ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2021.

Progamul acestei zile va fi următorul:

10:00 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB va fi realizată de către domnul Decan conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu

11:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB – Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2021; vor prezenta doamna Decan Conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea și domnul Prodecan Prof. dr. ing. Gabriel Popa

12:00 GFR

13:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu vor fi prezentate de către domnul Director General al CENAFER Mircea Dorobanțu

În cadrul prezentării este descris pe scurt istoricul facultății de la înființare până în prezent și sunt descrise departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

 

Studenții au posibilitatea de a se înscrie la programe de masterat și doctorat, iar reprezentanții companiilor private care doresc programe de cercetare externalizată sau studii care pot fi realizate în laborator, au această oportunitate în cadrul facultății.

Webinarul se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri astfel încât participanții să primească toate informațiile de care au nevoie.

Vor răspunde întrebărilor voastre și vor susține prezentarea

2Conf.dr.ing.Ilona Mădălina Costea – Decan

“Doamna Ilona Mădălina Costea a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București în anul 2006 și a fost asistent universitar până în anul 2013, când a obținut doctoratul în ingineria transporturilor, având tema ‘’Tehnologii utilizate în securitatea și siguranța căilor ferate’’. Este dețînătoarea unei diplome Postdoc în inginerie electronică și telecomunicații.

A publicat numeroase lucrări științifice în reviste de specialitate și le-a prezentat în cadrul unor conferințe internaționale de renume. Este implicată în peste 30 de proiecte de cercetare și este membră a unor asociații profesionale, cum ar fi: UVS România, IEEE România, ITS România și altele.

În perioada 2016-2020 a fost prodecan al Facultății de Transporturi, iar din 2020 este decan.”


1Prof.dr.ing. Gabriel Popa – Prodecan

Domnul Gabriel Popa a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București în anul 1985 și a obținut doctoratul în ingineria transporturilor în anul 1994 cu teza de doctorat ‘Contribuţii privind studiul regimurilor de funcţionare ale vehiculelor de tracţiune, mono-trifazate, echipate cu motoare asincrone, în condiţii de exploatare’’ și teza de abilitare cu titlul ‘’Studii privind îmbunătăţirea performanţelor de tracţiune şi dinamice ale vehiculelor feroviare’’. A fost inginer la Căile Ferate Române, manager consultant la compania Nightserve Ltd – UK, Londra, București și cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări în Tehnică Transporturilor. Activitatea didactică și-a început-o în anul 1988 că asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar universitar, iar din 2017 este profesor universitar în cadrul departamentului Material Rulant de Cale Ferată al Facultății de Transporturi.

Este autorul a patru cărți, a publicat numeroase articole științifice și lucrări de specialitate, a participat în proiecte de cercetare/dezvoltare/inovare și este dețînătorul unui brevet de invenție cu titlul ‘’Ansamblu feroviar de îmbarcare/debarcare şi transport a autovehiculelor grele pe/de pe vagoane de tip platformă joasă şi normală’’.

Este implicat în multe proiecte de cercetare/consultanță și este membru în diferite consilii și comisii de specialitate.

În prezent este prodecan al Facultății de Transporturi.


Sunt invitați să participe la această prezentare elevii, și nu numai, care doresc să urmeze cursurile acestei facultăți și doresc să afle mai multe informații despre oportunitățile de a urmă o carieră în domeniul feroviar după absolvire, dar și studenții și absolvenții de studii superioare care vor să urmeze programele de masterat și/sau doctorat pe care facultatea le organizează. De asemenea sunt așteptați și reprezentați ai companiilor private care își doresc o colaborare în cadrul programelor de cercetare sau studiile oferite de facultate.

Webinariile CFiR vor avea loc prin intermediul aplicației Zoom

3Pentru a va participa la webinar trebuie să vă înregistrați dând click aici sau să folosiți datele de conectare:

Webinar ID: 897 3672 0923

Parolă: 743580
Mihnea Costoiu, rector Universitatea Politehnica: ”E o criză majoră de ingineri feroviari”

Pe piața forței de muncă din România se manifestă o criză majoră de ingineri feroviari, spune Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).
”Este o criză majoră de ingineri şi companiile sunt în permanenţă la uşa noastră. Când vorbim de un inginer din transportul feroviar, nu trebuie să ne imaginăm doar inginerul care lucrează la căile ferate. Vorbim de ingineri care lucrează la sistemele de automatizare, sisteme de frânare, sisteme mecanice, este o plajă foarte mare”, a declarat Mihnea Costoiu, citat de Ziarul Financiar.

Mai multe detalii -Newsletter CFiR 22.04.2021...

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6790898197482086400

https://mailchi.mp/0ee24d94676c/newsletter-cfir-22042021

https://www.facebook.com/carieraferoviara/posts/3840547876038500

POLIFEST 2021 - PRIMA EDIȚIE ORGANIZATĂ ONLINE!


La târgul educațional POLIFEST, Facultatea Transporturi își va prezenta programele de studiu pentru licență și master, iar asociațiile de studenți și profesorii vor expune proiecte extra curriculare, internship-uri și activități de voluntariat.


Ediția din acest an va avea loc online in perioada 19 – 23 aprilie 2021.

Prezentarea Facultății de Transporturi va avea loc în zilelele de 21 aprilie, între orele 15-18, și 22 aprilie, între orele 10-13.

Accesul la prezentarea Facultății de Transporturi se realizează pe platforma ZoomMeeting ID: 837 1920 1920

Passcode: 407871


Programul detaliat al evenimentului

*Programul poate suferi modificări

Pentru elevii care doresc să participle la webminariile organizate pentru ei se pot inscrie completând formularul de inscriere

Detalii suplimentare despre organizarea evenimentului:
E-mail: polifest@upb.ro
relatii.publice@upb.ro
Tel: + 40 21 402 9465 / 0753 064 854
Website: http://polifest2021.upb.ro/
Târgul de Carieră Feroviară în România, 20-21 aprilie 2021Mai sunt câteva zile în care vă puteți înscrie pentru un interviula una dintre cele șapte companii prezente la Târgul de Carieră Feroviară în România

Mai multe informatii...(.pdf)


Patru companii și o ofertă variată la

Târgul de Carieră Feroviară în România, 20-21 aprilie 2021  

CFiR , singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, organizează în zilele de 20-21 aprilie 2021, în mediul online prin platforma Zoom, ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România .

Mai multe informațiiStudenții admiși în proiectul PP-TIC - depunere documente


Studentii selectati ca admisi in proiectul "Pregărire profesională și practică pentru a răspunde cerințelor industriei în domeniul tehnologiei informației (PP-TIC)" trebuie sa depuna la secretariatul Facultatii de Transporturi, in perioada 5-10 mai 2021, in intervalul orar 9-15, urmatoarele documente :

Anexele 3,4,5 si 8 trebuiesc semnate in original de catre student.

Cei care nu se pot prezenta personal pentru semnarea documentelor la sediul facultatii, le pot trimite prin Posta sau curier astfel incat sa ajunga in termen la adresa :

 Universitatea Politehnica din Bucuresti

Facultatea de Transporturi – Secretariat

Strada Splaiul Independentei nr. 313

Sector 6, Bucuresti Ghid de completare Formular GT.docx


Rezultatele selectiei grupului tinta al proiectului PP-TIC


Lista studenti admisi PP TIC TRANSPORTURI

Lista studenti respinsi PP TIC TRANSPORTURI

Lista studenti rezerva PP TIC TRANSPORTURI

Metodologia de selectie a grupului tinta din cadrul proiectului PP-TIC


ANEXA 2 - Calendarul selectiei_conform Eratei nr. 2.pdf

Anunt ERATA 2 la Metodologia de selectie GT- ID133115.pdf

Anunț Erata 1 la Metodologia de selecție a grupului țintă în cadrul proiectului PP-TIC

Metodologia de selectie a grupului țintă din cadrul proiectului „Pregătire profesională și practică pentru a raspunde cerințelor industriei în domeniul tehnologiei informației (PP-TIC)”,  cod SMIS 133115, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, derulat de către Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), în calitate de Beneficiar,  vizează studenții înmatriculați în anul III de studii universitare de licență în domeniul Tehnologia informației (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Transporturi, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, Facultatea de Științe Aplicate).

Documente necesare studenților pentru înscrierea în grupul țintă:

În cadrul proiectul care se implementează în perioada 11.11.2020 – 10.11.2022 se va acorda sprijin unui număr de 350 de studenți cu domiciliul în una din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României, înmatriculați în anul III de studii universitare de licență în domeniul Tehnologia informației (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Transporturi, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, Facultatea de Științe Aplicate) prin:
• Sprijinirea/dezvoltarea/consolidarea de parteneriate de colaborare cu sectorul privat;
• Participarea studenților la activități de învățare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și domeniile de specializare inteligentă;
• Dobândirea de competențe transversale în vederea consolidării procesului de formare și a creșterii relevanței ofertei educaționale pe piața muncii.
Calendarul selecției și înscrierii în grupul țintă al proiectului


Nr. crt.

Data/Perioada

Etapa

1.

01.04.2021 – 21.04.2021

Depunerea dosarelor de candidatură de către studenții din anul III ai facultăților menționate  pentru a fi selectați ca grupul țintă în cadrul proiectului cu ID 133115

2

22.04.2021 – 27.04.2021

Evaluarea dosarelor înregistrate în competiție

3

27.04.2021

Afișarea rezultatelor preliminare de selecție pe website-urile facultăților și pe site-ul universității

4

27.04.2021 – 28.04.2021, ora 16.00

Depunerea contestațiilor

5

28.04.2021-29.04.2021

Soluționarea contestațiilor și afișarea listelor finale ale procesului de selecție

6

05.05.2021 – 10.05.2021

Depunerea tuturor documentelor și înscrierea în GT a studenților selectați

 Rugăm studenții interesați de viitorul lor profesional să consulte cu încredereMetodologia de selec?ie a grupului ?inta din cadrul proiectului cu ID133115 (pdf) și să se înscrie în procesul de selecție a grupului țintă prin completarea documentelor necesare și prin transmiterea acestora la adresa de e-mail: pptic@upb.ro sau depunând dosarul în original la secretariatele celor cinci facultăți implicate în proiect.
Decanul Facultății de Transporturi întâlnire cu ALSTOM

Decanul Facultății de Transporturi, Ilona Costea, a avut onoarea să stea de vorbă cu unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul feroviar: ALSTOM. A oferit prietenilor de la ALSTOM câteva gânduri despre o meserie a trecutului, prezentului și viitorului: inginer în domeniul transporturilor


Prodecanul Facultății de Transporturi de la UPB, moderator la Conferința de Infrastructură

Prof. dr. ing. Gabriel Popa este moderatorul Panelului 3, ” Dezvoltarea unui sistem de transport durabil în regiunea București-Ilfov” de la Conferința de Infrastructură organizată marți de Club Feroviar.


În cadrul panelului, vorbitori sunt Adrian Criț, directorul general al STB, Constantin Mustățea, director Tehnic și Investiții al Metrorex, Gianina Suditu, coordonator Plan de Mobilitate, Strategie de Dezvoltare – TPBI, Cătălin Pițigoi, director Departament Electrificare Feroviară la Siemens Mobility, și Vasile Șeclăman, președintele OPSFPR.


Soluțiile pentru transportul urban, dezbătute la Conferința de Infrastructură Club Feroviar

Temele abordate sunt: ◆ valorificarea potențialului infrastructurii feroviare existente în regiune pentru transportul urban și periurban: calea ferată Căciulați-Snagov Plajă, inelul feroviar al Bucureștiului, linia 700 București-Urziceni, cu trecere prin Mogoșoaia și ramificație spre Aeroport etc; licitații pentru concesionarea serviciului feroviar de transport public; ◆ lucrările la Magistrala 6 de metrou 1 Mai – Tokyo – Aeroport Henri Coandă, continuarea lucrărilor la Magistrala 5, tronsonul Iancului – Pantelimon, legături cu rețeaua feroviară; ◆ reluarea unor trasee de tramvai suspendate/deviate acum câțiva ani (Linia 5, până la Aeroportul Băneasa), liniile 14 și 46 până la Granitul (strâns legat de lucrările la Terminalul Multimodal), reabilitarea căii de rulare pe liniile 40 și 55 (condiție la contractul de achiziție de tramvaie); ◆ integrare tarifară; ◆ sisteme moderne de semnalizare feroviară și de tramvai, precum și material rulant.

Un protocol de colaborare Carieră Feroviară-Club Feroviar-Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București a fost semnat recent, cu scopul de a atrage cât mai mulți studenți către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

În baza acestui protocol de colaborare cele trei entități își asumă promovarea reciprocă a imaginii și activității desfășurate. (A.B.)

https://clubferoviar.ro/conferinta-de-infrastructura/Invitație participare la Conferința de lansare a proiectului PP-TIC

Universitatea POLITEHNICA din București, are plăcerea de a vă invita să participați la Conferința de lansare a proiectului „Pregătire profesională și practică pentru a răspunde cerințelor industriei în domeniul tehnologiei informației (PP-TIC)”, proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman. Evenimentul va avea loc online, vineri, 29 ian a.c., începând cu ora 12:00, pe platforma MS Teams a proiectului. Pentru a vă conecta direct la canalul evenimentului, accesați link-ul AICI.


Proiectul va contribui la facilitarea inserției pe piața muncii a unui număr de 325 de studenți din învățământul tehnic superior în domeniul tehnologia informației prin sprijinirea încheierii de parteneriate cu sectorul privat atât în vederea facilitării accesului studenților la activități de învățare la un potențial loc de muncă cât și în vederea unei colaborări pe termen lung între mediul academic și mediul privat, organizarea și desfășurarea stagiilor de practică, furnizarea de programe de formare antreprenorială certificate, servicii de consiliere și orientare în cariera, optimizarea ofertei educaționale.


Mai multe info

A III-a ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România

A III-a ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România, acum în format online

 

În zilele de 8 și 9 decembrie 2020 va avea loc cea de-a III-a ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România, care în acest an este organizat online, din cauza măsurilor impuse în contextul pandemiei.

 

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, continuă seria Târgurilor de Carieră Feroviară în România cu ediţia a III-a, propunându-și să le ofere tuturor persoanelor interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu  șansa de a intra în contact direct cu angajatorii. Vor fi prezente nouă companii importante, printre care și companii publice, precum STB București.

 

Participanții la acest eveniment vor găsi oferte atractive şi vor avea posibilitatea de a interacționa cu cei mai activi şi importanţi angajatori de pe piaţă. Organizarea târgului vine ca un demers de rezolvare a problemelor cu forța de muncă din domeniul feroviar și al transportului pe șină în general.

Evenimentul le oferă candidaților posibilitatea unei cariere feroviare, propunând atât locuri de muncă, cât și stagii de practică și oferte de cursuri de calificare. Domeniul feroviar oferă o stabilitate a locurilor de muncă prin însuși specificul său: proiecte complexe și cu durată mare de implementare și reprezintă un domeniu de viitor, în condițiile eforturilor depuse la nivel european pentru trecerea la moduri de transport ecologic.            

 Pașii ce trebuie urmați pentru a-ți crește șansele de a fi chemat la un interviu

Dacă dorești să îți găsești un loc de muncă și ai început să studiezi oferta și chiar să aplici la diverse anunțuri, iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru a-ți crește șansele de a fi chemat la un interviu.

 • Să identifici anunțurile de angajare care ți se potrivesc
 • Să trimiți, împreună cu CV-ul, o scrisoare de intenție
 • Să ai un CV relevant din punct de vedere al postului la care aplici

Atașează, la aplicare, toate documentele cerute în anunț.

 Ce trebuie să faci pentru a participa la Târgul de Carieră Feroviară în România

 • Să ai cont și să îți completezi CV-ul pe platforma CFiR
 • Să urmărești ofertele angajatorilor pe site-ul târgului
 • Să te înscrii la interviuri și să obții confirmarea din partea angajatorului
 • Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România
 • Să accesezi Zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu

 Mai multe detalii pe www.cfir.ro

https://www.facebook.com/groups/830515847122687ADEPT-UPB - ANUNT

Anunț de demarare a Proiectului Activități de dezvoltare educațională și profesională pentru studenții din Facultatea Transporturi” ADEPT-UPB, an II, 2020-2021SIPAST-UPB - ANUNT

Anunț de demarare a Proiectului Strategii pentru îmbunătățirea performanțelor academice ale studenților de la Facultatea Transporturi - SIPAST-UPB, an I, 2020-2021


Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2020 on-line

Anul acesta Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești s-a desfășurat on-line.
POLIFEST

Universitatea POLITEHNICA din București organizează, în perioada 11 – 13 aprilie 2019, a VIII-a ediție a POLIFEST, un „brand” recunoscut al universității noastre, la nivel național și internațional.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 11 aprilie, ora 10:00, la Rectoratul U.P.B, în Amfiteatrul  AN010 ”Radu Voinea”.

POLIFEST a reprezentat un alt fel de contact, o altfel de abordare și deschidere față de mediul economic și social. Manifestarea a reprezentat, încă de la prima ediție, un real succes, atât ca participare, cât și din punct de vedere al conținutului său, concretizat prin elaborarea unor protocoale de colaborare în domeniul educațional și al activității de cercetare.

Încă de la primele ediții ale manifestării, POLIFEST s-a dovedit a fi cel mai mare eveniment de acest gen din Romania, au fost prezente toate părțile interesate de procesul educativ-formativ din universitatea noastră: liceeni, studenți, părinți, personal didactic, firme mari, mici și mijlocii, autorități centrale și locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în țara noastră. Evenimentul se dorește a fi dedicat atât colaborării dintre mediul academic și cel socio-economic, cât și cel mai mare târg de prezentare a ofertei educaționale a unei universități.

Evenimentul își propune să continue o frumoasă tradiție a colaborării dintre universitatea noastră și mediul socio-economic din Romania, prin angajatorii săi de top. Având la bază prestigiul universității noastre și oferta educațională diversă, demonstrate prin competențele absolvenților noștri, în acord cu cerințele pieței muncii actuale, ne dorim ca și prin intermediul acestui eveniment să facilităm legatura dintre studenții universității noastre și mediul socio-economic, în scopul unei inserții cât mai adecvate a acestora pe piața muncii.

Pe toată durata manifestărilor, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la ZIUA PORȚILOR DESCHISE, ceea ce implică atât vizite în laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoastere cât mai bună a ofertei de studii și a perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea, pentru elevii de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, în cadrul secțiunii STUDENT PENTRU O ZI.

Detalii suplimentare despre organizarea evenimentului, puteti afla la:

E-mail: polifest@upb.ro

Tel: + 40 21 402 9465  /  0753 064 854

Website: www.polifest.upb.roThe City of BUZZCamp


În cea de-a 19-a ediție a BUZZCamp - The City of BUZZCamp, partenerii nostri, Inspire Group, construiesc un oraș în care abilitățile și competențele reprezintă bazele construcțiilor profesionale.


Pe 16 si 17 martie ne întâlnim la o nouă ediție BUZZCamp, acolo unde tinerele talente se întâlnesc cu cei mai tari speakeri și traineri, precum și cu reprezentanții companiilor dorite. Participarea este GRATUITĂ, premiile sunt în număr mare, sejurul gratuit în Grecia, pe care participanţii îl pot câştiga, ne duce mai aproape de vară, iar joburile preced o carieră de vis. Ne întâlnim cu Cristian China Birta, Adrian Niculescu, Andrei Coșuleanu, Alexandru Unguru, Cezar-Ștefan Junga, Andrei Zaharescu și Florin Hulea.

Înscrie-te și tu aici și ne vedem la Hotel Parliament pe 16-17 martie -> https://goo.gl/nwxhun


Evenimentul „Start-Up Europe Comes to Universities” - SEC2U

Evenimentul „Start-Up Europe Comes to Universities” - SEC2U va avea loc în data de 24 octombrie 2017 începând cu ora 10 în incinta Bibliotecii Centrale Universitare Politehnica din București, la etajul 2, sala 2.2.

Evenimentul este la a doua ediție și vine în sprijinul studenților pentru a-și dezvolta calitățile antreprenoriale.

Studentii interesati pot accesa pagina de internet: https://www.facebook.com/events/138812720092939/ de unde se pot face inscrierile si obtine biletele cu titlu gratuit.

Mai multe detalii despre evoluția evenimentului la nivel european pot fi gasite aici:
http://startupeuropeuniversities.eu/
Da startul viitorului tau profesional la BUZZCamp, iar noi te trimitem într-un city break la Roma!Cum poți câștiga:
1. Înscrie-te GRATUIT pe buzzcamp.ro astăzi à https://goo.gl/ud37qr 
2. Vino la eveniment
3. Dă tag prietenului cu care vrei să pleci în vacanță, într-un comentariu la postare
Gata de plecare? --> https://goo.gl/ud37qr


Recruitment event - Bucharest- Transport Department
Compania Veo Worldwide Services organizează un eveniment de recrutare în domeniul Transporturi. Cerințe
 1. Foreign languages:
  • engleză & franceză
  • italiană & franceză
  • spaniolă & franceză
 2. Work experience:
  Ideally 2-3 years in Purchasing/Customer care/ Logistics or Transportation
 3. Personal skills:
  • Passion
  • Commitment
  • Enthusiasm
  • Dynamism


Concursul TeCHALLENGE

Honeywell România, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează în perioada 17 mai – 20 octombrie 2017 competiţia de proiecte inovatoare în domeniul energiei.

Participanții se pot înscrie cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenților unei echipe nefiind limitat.

Concursul TeCHALLENGE se adresează atât studenţilor inscrisi în ciclurile de licenţă, masterat şi doctorat din cadrul tuturor facultăţilor Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, cât şi tuturor elevilor din învățământul liceal de stat sau particular din toata tara.

 

 

Domeniile în care aceștia pot realiza un proiect sunt urmatoarele:

 • Eficiența energetică (procese industriale, facility management, case conectate, cladiri pasive energetic);

 • Noi surse de energii regenerabile (eolian, marina, energia valurilor, geotermale, fotovoltaica, biomasa);

 • Tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering);

 • Orașe inteligente și mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, orașe inteligente);

 • Gazele naturale în secolul al 21-lea (power to gas, biometan, GNL, CNG).

Premiile oferite pentru studenți sunt:

Premiul I - 5500lei

Premiul II - 4500lei

Premiul III - 3500lei

Men?iune - 1500lei

Toate detaliile desfașurarii concursului TeCHALLANGE sunt pe site-ul http://www.techallenge.pub.ro/.

Informații suplimentare privind organizarea competitiei de proiecte pot fi solicitate la numarul de telefon 021 402 9465 sau la adresa de e-mail techallenge@upb.ro.
IT&Engineering by Innovation Leaders 7

Pasiunea pentru IT si Engineering aduce inovare în mediul business

Pe data de 25 mai, Inspire Group organizează un eveniment dedicat inovațiilor din domeniile tehnice – IT&Engineering by Innovation Leaders. Acesta va avea loc la sala 3.1, etajul 3 din cadrul Bibliotecii UPB, începând cu orele 14:00.

Pe lângă dezbaterile care vor avea loc în cadrul conferinței „The advantages of an innovative employer”, participanții au ocazia să afle mai multe despre inovație în companii de succes precum Dräxlmaier Group și ManpowerGroup, companii care vor dezvălui cum au reușit să schimbe și să revoluționeze mediul corporate. Iar studiile în IT & Engineering, precum și deschiderea către inovație, îi vor ajuta pe cei prezenți la eveniment să își rezerve un loc de muncă în companiile partenere și să afle care sunt investițiile pe care le-au făcut companiile în angajați și în proiectele de succes cu care se mândresc.

Prezente la IT&Engineering by Innovation Leaders vor fi și companiile Euroministorage, Aqua Carpatica și Evomag, cu care ai șansa să interacționezi și să afli tot ceea ce te interesează direct de la specialiștii din domeniu.

Dacă esti student sau absolvent al unei facultăți de IT sau inginerie și vrei să găsești noi oportunități de carieră chiar pe profilul tău sau ești pur și simplu pasionat de aceste domenii și vrei să clădești noi relații profesionale într-un mediu prietenos, te așteptăm la eveniment.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere în prealabil aici: https://goo.gl/bGdEhp


Prima Bursa a Locurilor de Munca din Romania in domeniul feroviar

Asociatia Inginerilor Feroviari din Romania si Club Feroviar organizeaza a IX-a editie a INFRATRANS® desfasurata in perioada 23-24 mai, in statia CFR Bucuresti Nord, sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor, cu sprijinul: CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, AFER si CENAFER.
INFRATRANS® este un eveniment business-to-business structurat in jurul expozitiei dedicate transportului feroviar, administratorilor de cale ferata, furnizorilor de echipamente si componente, operatorilor de transport feroviar public.
In cadrul evenimentului se va organiza, pentru prima data in Romania, Bursa locurilor de munca - Targ de joburi si cariera in domeniul feroviar. Targul va avea loc in Salonul Regal, in data de 24 mai, in intervalul orar 11:00-16:00.

 


Universitatea POLITEHNICA din București organizează, în perioada 30 martie -1 aprilie 2017, a VI-a ediție a POLIFEST –eveniment ce se dorește să devină o referință – un "brand" recunoscut al universității noastre, la nivel național și internațional.
Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 30 aprilie, ora 10:00, la Rectoratul UPB, în Amfiteatrul  AN 010 - ”Radu Voinea”.POLIFEST a reprezentat un alt fel de contact, o altfel de abordare și deschidere față de mediul economic și social. Manifestarea a reprezentat, încă de la prima ediție, un real succes, atât ca participare, cât și din punct de vedere al conținutului său, concretizat prin elaborarea unor protocoale de colaborare în domeniul educațional și al activității de cercetare.


       Încă de la primele ediții ale manifestării, POLIFEST s-a dovedit a fi cel mai mare eveniment de acest gen din Romania, au fost prezente toate părțile interesate de procesul educativ-formativ din universitatea noastră: liceeni, studenți, părinți, personal didactic, firme mari, mici și mijlocii, autorități centrale și locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în țara noastră. Evenimentul se dorește a fi dedicat atât colaborarii dintre mediul academic și cel socio-economic, cât și cel mai mare târg de prezentarea ofertei educaționale a unei universități.


       Evenimentul își propune să continue o frumoasă tradiție a colaborării dintre universitatea noastră și mediul socio-economic din Romania, prin angajatorii săi de top. Având la bază prestigiul universității noastre și oferta educațională diversă, demonstrate prin competențele absolvenților noștri, în acord cu cerințele pieței muncii actuale, ne dorim ca și prin intermediul acestui eveniment să facilităm legatura dintre studenții universității noastre și mediul socio-economic, în scopul unei inserții cât mai adecvate a acestora pe piața muncii. 


      Pe toată durata manifestărilor, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la ZIUA PORȚILOR DESCHISE,ceea ce implică atât vizite în laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoastere cât mai bună a ofertei de studii și a perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea, pentru elevii de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, în cadrul secțiunii STUDENT PENTRU O ZI.


BuzzCamp – A Game of Professions pentru tineri și angajatori

Prima ediție BuzzCamp – Game of Professions din acest an vine ca o completare a perspectivelor din care putem privi piața muncii. În cadrul evenimentului BuzzCamp 17, îți vom oferi posibilitatea de a descoperi un joc ale cărui reguli trebuie să le cunoști sau să le schimbi, pentru a reuși să câștigi ce ți-ai propus la nivel profesional. Iar din proprie experiență, îți spunem că este vorba despre un joc la care nu ai nevoie de noroc. Așa că, în timp ce-ți antrenăm spiritul ludic pentru viața ta profesională, îți oferim și un preview al viitorului tău profesional. Noi punem la bătaie o triadă de premii – dezvoltare personală, orientare în carieră, oportunități de angajare – iar tu trebuie să te înscrii și să joci fair.
La BuzzCamp 17 ne vom juca în 8 orașe din țară, fiecare dintre acestea având la bază teme de discuții, conferințe, workshopuri, speakeri motivaționali și companii care vor să te ajute să descoperi Surprise Card-urile din viitoarea ta carieră. Și, de ce nu, Wild Card-urile din viitoarea lor echipă. Mai jos, poți regăsi temele conferințelor din București și din celelalte orașe din țară (Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanța) și explicațiile aferente.
Let the games begin!


Ce companii stabilesc regulile jocurilor de la BuzzCamp 17


La BuzzCamp 17, ne-am gândit să uităm de emoțiile primei întâlniri cu angajatorii preferați printr-un concept care ne permite să ne jucăm mai mult decât în edițiile anterioare. Dacă te numeri printre tinerii ambițioși, care își caută un loc de muncă într-una din cele mai îndrăgite companii din România, te așteptăm la ediția BuzzCamp – Game of Professions!
Regulile sunt simple: înscrie-te la eveniment, lasă emoțiile acasă, alege-ți angajatorul preferat dintre cei prezenți la eveniment și convinge-l că meriți o poziție în compania sa! Iar noi îți punem la dispoziție cadrul perfect pentru un melanj de dezvoltare profesională și personală: conferințe, workshopuri, speakeri motivaționali și cei mai doriți angajatori din România. Până în momentul de față, printre companiile care și-au anunțat prezența la jocurile carierei de la BuzzCamp 17 se numără și:
În București, între 14 și 15 martie: Heidelbergcement, HPE, Accenture, EvoMag, Telus, ECDL, Aqua Carpatica, BRD, P&G, Engie;
În Iași, pe 21 martie: Heidelbergcement, Accenture, EvoMag, EY, BRD, Enel;
În Cluj, pe 28 martie: EvoMag, EY, BRD, Vodafone, Siemens;
În Timișoara, pe 30 martie: Accenture, EvoMag, EY;
În Craiova, pe 4 aprilie: EvoMag, Telus, Vodafone, Engie;
În Brașov, pe 6 aprilie: EvoMag, BRD, Vodafone, Engie;
În Sibiu, pe 25 aprilie: EvoMag, BRD, Kuka;
În Constanța, pe 27 aprilie: EvoMag, Engie, Enel.

Înscrie-te gratuit aici și îți păstrăm un loc în primul rând la preview-ul viitorului tău profesional! Dacă în lista de mai sus regăsești câteva companii în care ți-ai dori să lucrezi, s-ar putea ca reprezentanții acestor companii să-ți dea posibilitatea să treci la nivelul următor al jocului angajării, adică să te invite la un interviu individual și să-ți ofere poziția mult visată.

De asemenea, nu uita să verifici actualizările de pe website-ul oficial, deoarece lista companiilor participante la BuzzCamp 17 nu este încă finală. Vino la conferințele și workshopurile BuzzCamp, pentru a învăța regulile jocului Game of Professions de la cei mai buni!
Let the games begin!